Vitamina E - Site-ul Oficial Mixa România

Vitamina E

Vitamina E

CE ESTE VITAMINA E?

Vitamina E este o vitamină liposolubilă, ceea ce înseamnă că se dizolvă bine în ulei și grăsimi. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de Alfa-Tocoferol. Vitamina E este prezentă în mod natural pe suprafața pielii. Se găsește în cantități mari în uleiuri vegetale (ulei de avocado, ulei de migdale dulci, ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui) și, de asemenea, în fructe uscate (nuci) sau fructe și legume (mango, kiwi, spanac și ardei rosu). Acetatul de tocoferil este un derivat al vitaminei E care se găsește adesea în produsele cosmetice.

În produsele noastre cosmetice, aceasta apare în lista ingredientelor de pe ambalaj sub denumirea de TOCOPHEROL și TOCOPHERYL ACETATE.

DE UNDE PROVINE?

Vitamina E poate fi de origine petrochimică sau naturală, adică extrasă din plante sau din ulei. Sursele de vitamina E utilizate în produsele noastre ORGANICE sunt certificate ECOCERT.

DE CE ESTE FOLOSITĂ?

Vitamina E este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Se recomandă consumul regulat. Este utilizată în industria alimentară ca aditiv pentru protejarea alimentelor împotriva oxidării.

În produsele cosmetice, vitamina E este utilizată pentru a îmbogăți pielea și a-i oferi beneficiul proprietăților sale antioxidante și hidratante.

CARE SUNT BENEFICIILE ACESTEIA?

Vitamina E din produsele cosmetice este un puternic antioxidant utilizat pe scară largă, atât pentru a proteja formula de oxidare, cât și pentru beneficiile sale pentru piele și păr. Ajută la reducerea îmbătrânirii premature a pielii, datorită acțiunii sale antioxidante. Vitamina E reduce oxidarea sebumului pielii și astfel ajută la întărirea barierei lipidice a acesteia. Vitamina E este foarte bine tolerată, chiar și de pielea atopică.

O analiză literară1 explică faptul că vitamina E a fost utilizată de mai bine de 50 de ani în dermatologie și în multe produse cosmetice. S-a dovedit științific că vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

Un studiu științific2 efectuat în Mexico City confirmă legătura dintre condițiile de expunere a mediului, precum poluarea și impactul semnificativ asupra calității pielii. Concentrația de vitamina E, prezentă în mod natural în sebumul pielii, este mai mică la persoanele care locuiesc în Mexico City, un loc expus poluării.

1 M.A. Keen & al. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016 Jul-Aug; 7(4): 311–315

2 M.-A. Lefebvre & al. Evaluation of the impact of urban pollution on the quality of skin: a multicentre study in Mexico. International Journal of Cosmetic Science, 2015, 1–10