Unt de Shea

Unt de Shea

CE ESTE UNTUL DE SHEA?

Untul de Shea este un unt vegetal bogat în acizi grași (între 85 și 90%), cum ar fi Omega 6 și 9, vitamina E și lipide specifice, cum ar fi fitosterolii.

Pentru a gasi Unt de Shea în produsele noastre, acesta apare în lista de ingrediente de pe ambalaj, sub denumirea BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER / BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER

DE UNDE PROVINE?

Untul de Shea provine din fructul arborelui de karité, cunoscut și sub denumirea de „vitellaria”. Este un copac care crește în principal în savanele împădurite din Africa de Vest, Centrală și de Est. Numele său înseamnă „viață” în limba mandinka.

DE CE ESTE FOLOSIT?

Untul de Shea este un aliment consumat în bucătăria tradițională africană și este folosit pentru a produce ciocolată și produse de cofetărie.

Aproximativ 5% din producția mondială este utilizată în industria cosmetică. Este folosit pentru beneficiile sale pentru piele și păr.

În mod tradițional, Untul de Shea este folosit de femeile din Africa pentru a-și hrăni și hidrata pielea în timpul sarcinii și în timpul masajului pentru copii.

CARE SUNT BENEFICIILE SALE?

Untul de Shea este cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, de reparare și de calmare a pielii. Se folosește pentru a hrăni pielea și părul uscate și foarte uscate.

Bogat în lipide hrănitoare, Untul de Shea face parul deteriorat mai rezistent la apă. Acest lucru ajută la protejarea fibrei. Acest beneficiu a fost demonstrat prin aplicarea Untului de Shea pur pe firele de păr deteriorat.

Untul de Shea este cunoscut pentru beneficiile sale pentru piele. Hrănește și întărește bariera pielii uscată și foarte uscată. Bogat în vitamine, ajută la restabilirea strălucirii pielii.