Glicerină

Glicerină

CE ESTE GLICERINA?

Glicerina, numita și Glicerol, are proprietăți hidratante, emoliente și protectoare. Numele său provine din grecescul “glykerós” care înseamnă dulce. Este prezentă sub forma unui lichid dulce, moale, incolor și inodor. Are abilitatea să capteze și să rețină apă eficient.

Pentru a găsi Glicerină în produsele noastre, aceasta apare în lista ingredientelor de pe ambalaj, sub denumirea de GLYCERIN.

DE UNDE PROVINE?

Glicerina era în mod tradițional un coprodus al fabricării săpunului, un proces cunoscut sub numele de saponificare*. Din punct de vedere istoric, a fost de origine animală și fosilă.

Astăzi folosim Glicerină 100% vegetală. Este produs din uleiuri vegetale precum rapiță, floarea soarelui sau uleiul de palmier bogat în acizi grași, utilizând un proces care respectă principiile chimiei verzi **. Este biodegradabil și regenerabil.

*Descompunere, sub acțiunea apei și în prezența hidroxizilor alcalini, pentru a forma Glicerină și săpunuri

** Procedeu ce folosește energie și apă în cantități minime, generând astfel deșeuri minime

DE CE ESTE FOLOSITĂ?

Glicerina este utilizată pe scară largă în industria farmaceutică. În cosmetică, Glicerina este unul dintre ingredientele cele mai frecvent utilizate pentru proprietățile sale hidratante și emoliente.

Folosim Glicerină în toate produsele noastre pentru îngrijirea tenului și pielii corpului, atât a adulților, cât și a copiilor sau bebelușilor, indiferent de tipul lor de piele (normală sau sensibilă), deoarece hidratarea este baza unui produs de îngrijire a pielii.

CARE SUNT BENEFICIILE SALE?

Glicerina este un agent hidratant, emolient și protector excepțional de bun. Capacitatea sa de a captura și reține apa, încetinește evaporarea acesteia de pe suprafața pielii. Pielea este eficient hidratată, mai suplă și protejată.

Glicerina are o afinitate excelentă cu apa și este capabilă să absoarbă 25% din greutatea sa în apă. Numeroase studii au dovedit capacitatea Glicerinei de a difuza și de a fi depozitată în straturile superioare ale pielii.