Acid salicilic - Site-ul Oficial Mixa România

Acid salicilic

Acid salicilic

ACID SALICILIC

 

CE ESTE ACIDUL SALICILIC?

Acidul salicilic este un acid organic prezent în mod natural în scoarța de salcie. Aparține familiei BHA (beta-hidroxi acid).

În produsele noastre cosmetice, acesta apare în lista ingredientelor de pe ambalaj, sub denumirea de SALICYLIC ACID.

 

DE UNDE PROVINE?

Acidul salicilic este un compus cristalin incolor. Este o moleculă chimică produsă în lumea plantelor. Este prezent în mod natural în mai multe plante, în special în scoarță de salcie, un arbore cunoscut din cele mai vechi timpuri, în special pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Acidul salicilic a fost extras pentru prima dată în 1829 de către farmacistul francez Pierre-Joseph Leroux.

 

PENTRU CE ESTE FOLOSIT?

Acidul salicilic este utilizat pe scară largă în industria cosmetică pentru proprietățile sale exfoliante și antiseptice. Este recomandat de dermatologi în tratamentul acneei.

 

CUM ESTE FOLOSIT ÎN PRODUSELE NOASTRE?

Îl folosim că și conservant în combinație cu benzoat de sodiu în produsele de îngrijire a pielii și a părului (de exemplu, geluri de dus și șampoane), cu excepția produselor de igienă pentru copii cu vârstă sub 3 ani.

Acidul Salicilic este folosit în produsele de îngrijire a pielii, în special pentru pielea cu tendința acneica pentru proprietățile sale exfoliante și keratolitice (îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii). Acțiunea să exfolianta ajută la reînnoirea celulelor pielii și ajută la reducerea imperfecțiunilor de pe tenul cu tendința acneică. Optimizăm concentrația de acid salicilic în formulele noastre pentru a limita uscarea pielii.

Când este utilizat pentru prima dată, este posbil să simțiți o ușoară senzație de mâncărime, iar pielea se poate descuama, înroși sau usca. Acest lucru este perfect normal, dar în aceste cazuri, este recomandat să reduceți frecvența tratamentului în timpul primelor aplicății, pentru a da pielii timp să se adapteze formulei.

 

La fel ca toate formulele noastre, cele care conțin Acid Salicilic sunt supuse în mod sistematic unei evaluări stricte a calității și siguranței lor. Acesta este un principiu fundamental care se aplică în toate țările în care produsele noastre sunt comercializate.