Acid hialuronic

Acid hialuronic

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC?

Acidul hialuronic este o polizaharidă (carbohidrat natural) produs de celulele din corpul nostru. Originea numelui său provine din grecescul „hualos”, care înseamnă „sticlă” și prin extensie „transparent”. Identificat pentru prima dată în ochi, este cel mai frecvent regăsit în piele. Este cunoscut pentru proprietățile sale foarte hidratante.

Pentru a găși Acidul Hialuronic în produsele noastre, acesta apare în lista ingredientelor de pe ambalaj sub denumirea de HYALURONIC ACID, HYDROLYZED HYALURONIC ACID sau SODIUM HYALURONATE

 

DE UNDE PROVINE?

Acidul hialuronic este produs de biotehnologie. Se obține prin bio-fermentare, un proces care utilizează bacterii lactice. Apoi este colectat, purificat și deshidratat pentru a formă o pulbere. Când este adăugat în apă, formează un gel mai mult sau mai puțin texturat.

Acidul hialuronic pe care îl folosim este de origine naturală. Are un profil de mediu bun și este biodegradabil. Procesul său de fabricație respectă principiile chimiei verde*.

 

* procedeu ce folosește energie și apă în cantități minime, generând astfel deșeuri minime

 

DE CE ESTE FOLOSIT?

Acidul hialuronic este utilizat în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii și pentru beneficiile sale hidratante și de anti-îmbătrânire.

 

CARE SUNT BENEFICIILE SALE?

Aplicat pe piele, formează un film care menține apă la suprafață și astfel încetinește evaporarea acesteia. Îmbunătățește suplul și catifelarea pielii.

 

Producția naturală de Acid Hialuronic în piele scade în timp, contribuind la apariția ridurilor. Din acest motiv, acest ingredient activ este utilizat pe scară largă în medicina cosmetică pentru umplerea ridurilor.

Pentru a optimiza performanță acestui ingredient activ în cosmetice, este utilizat într-o formă fragmentată. Fragmentele pot pătrunde în straturile superioare ale pielii și pot ajută la umplerea ridurilor. Mărimea fragmentelor de Acid Hialuronic este selectată astfel încât să pătrundă numai în straturile superioare ale pielii.