Beneficiile glicerinei vegetale pentru consolidarea și stimularea pielii

Single Blog Title

26
Jun

Beneficiile glicerinei vegetale pentru consolidarea și stimularea pielii

Glicerina vegetală este un ingredient natural utilizat în mod obișnuit în multe produse farmaceutice și preparate cosmetice (produse pentru îngrijirea pielii și a părului) datorită multiplelor sale beneficii pentru stimularea barierei cutanate indiferent de tipul de ten.

În acest articol veți găsi

Ce este glicerina vegetală?

Cunoscută și sub denumirea de glicerol, glicerina vegetală este un compus prezent în mod natural în uleiurile și grăsimile vegetale. Din punct de vedere chimic, glicerina este un poliol, un alcool cu trei grupe de hidroxili. Glicerina vegetală este utilizată pe scară largă în industria de îngrijire a pielii pentru proprietățile sale hidratante și pentru beneficiile pentru sănătatea pielii, în special pentru filmul hidrolipidic. Proprietățile sale derivă din structura sa chimică, care este capabilă să absoarbă și să rețină apa, acest lucru se numește element higroscopic.

Originea vegetală a glicerinei

Glicerina este derivată în principal din surse vegetale precum uleiul de palmier sau alte uleiuri vegetale. Aceste materii prime vegetale sunt supuse unui proces de hidroliză (o reacție chimică) care le descompune în acizi grași și glicerină brută. Glicerina este apoi extrasă și purificată (glicerină rafinată) pentru a fi utilizată în creme, produse pentru păr și alte produse cosmetice.

Unde pot găsi glicerină vegetală?

Glicerina vegetală este utilizată în multe produse cosmetice. Este un ingredient activ hidratant utilizat frecvent în creme hidratante și loțiuni de corp, precum și în geluri de duș și alte produse de igienă. Acest ingredient activ se găsește de asemenea în anumite produse de îngrijire a părului, cum ar fi balsamuri, pentru a ajuta la menținerea hidratării părului și scalpului.

Numeroasele beneficii ale glicerinei vegetale

Hidratarea pielii

Glicerina vegetală are capacitatea naturală de a capta umiditatea din mediul înconjurător și de a o reține în piele. Hidratează în profunzime straturile exterioare ale epidermei, inclusiv filmul hidrolipidic. Cu un conținut mai ridicat de hidratare, pielea devine mai moale și mai suplă.

Elasticitate îmbunătățită a pielii

Glicerina vegetală poate contribui la îmbunătățirea elasticității pielii, ceea ce la rândul său ajută la reducerea apariției liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, favorizează o piele mai fermă și mai tonifiată.

Barieră cutanată consolidată

Glicerina vegetală ajută la fortificarea straturilor exterioare ale epidermei, permițând o mai bună retenție a apei și o mai bună protecție a pielii împotriva factorilor externi nocivi.

Exfoliere delicată

De asemenea, glicerina vegetală are proprietăți exfoliante delicate. Ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii, promovând regenerarea celulară și relevând o piele mai fină și mai moale. Acest efect este deosebit de benefic pentru pielea aspră, uscată sau descuamată.

Rugozitate redusă

Zonele rugoase ale pielii, cum ar fi coatele, genunchii și călcâiele, sunt deosebit de predispuse la pielea uscată. Datorită efectelor sale hidratante și emoliente, glicerina ajută la netezirea acestor zone și la reducerea aspectului rugos, pentru o piele mai uniformă și mai moale.

Piele reconfortantă

Pe lângă proprietățile sale hidratante, glicerina vegetală este cunoscută pentru efectul calmant asupra pielii datorită proprietăților sale emoliente, care ameliorează și calmează iritațiile cutanate pentru toate tipurile de piele.